latinica  ћирилица
17/05/2021 |  15:10 ⇒ 17:27 | Autor: SRNA

Јujić: Radna grupa da koordiniše aktivnosti iz Memoranduma o saradnji

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Јujić izjavila je da je zadatak radne grupe, koja će biti formirana sa resornim ministarstvom Srbije, biti da koordiniše sve aktivnosti koje proizilaze iz ranije zaključenog Memoranduma o saradnji.
Istočno Sarajevo - Obradović - Јujić - Foto: RTRS
Istočno Sarajevo - Obradović - ЈujićFoto: RTRS

Јujićeva je danas da resornim ministrom Srbije Majom Obradović u Istočnom Sarajevu potpisala Odluku o obrazovanju radne grupe za koordinaciju aktivnosti u realizaciji Memoranduma o saradnji, koja su dva ministarstva potpisala prije dvije godine.

- To se posebno odnosi na uspostavljanje zakonodavnog okvira u oblasti stručnog usavršavanja službenika, inspekcijskog nadzora, matičnih knjiga i onoga što je nama najvažnije - reforma javne uprave, u čemu Srbija ima više iskustva od nas - rekla je Јujićeva novinarima.

Obradovićeva je istakla da će u vrlo kratkom vremenu biće imenovani članovi radne grupe koji će raditi na tome da u Republici Srpskoj i Srbiji budu jednaki standardi kada je u pitanju reforma javne uprave.

Prema njenim riječima, Srbija i Srpska se na polju lokalne uprave i samouprave suočavaju sa sličnim problemima, zbog čega mogu da sarađuju na tom polju.

- Saradnja između Srbije i Republike Srpske je prirodna i postoji obostrana spremnost za podršku u svim pitanjima - zaključila je Obradovićeva.