latinica  ћирилица
17/05/2021 |  15:53 ⇒ 16:00 | Autor: RTRS

Mitrović: Završetak mosta na rijeci Savi kod Gradiške u maju 2022. godine

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da očekuje da će most na rijeci Savi kod Gradiške biti završen u maju 2022. godine.
Vojin Mitrović -
Vojin Mitrović

- Za most na Savi kod Gradiške mogu reći da u avgustu očekujemo spajanje dvije obale, odnosno, završetak čelične konstrukcije. Završetak mosta očekuje se u maju 2022. godine, istakao je Mitrović novinarima.

Ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara nije bio u mogućnosti da kaže kada će biti izgrađen granični prelaz i dionica auto-puta od šest kilometara od mosta prema Okučanima.

- Taj dio sadrži i granični prelaz koji je u planu da se radi. U narednim danima moći ću da kažem više informacija jer imam sastanak sa hrvatskim ministrom mora, saobraćaja i infrastrukture Olegom Butkovićem, upravo oko tog dijela puta, kako bi konačno nakon desetina godina i ovaj auto-put zaživio - rekao je Mitrović.

On je dodao da će sa hrvatskim ministrom Butkovićem razgovarati i o pitanju rekonstrukcije mosta kod Brčkog, kao i mogućnosti izgradnje novog mosta.