latinica  ћирилица
18/05/2021 |  12:40 | Autor: SRNA

Doboj: Potpisan ugovor o sufinansiranju izgradnje kolektora u naselju Aerodrom

Direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Srđan Todorović i gradonačelnik Doboja Boris Јerinić potpisali su danas ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje kolektora fekalne kanalizacije i prečistača u mjesnoj zajednici Velika Bukovica - naselje Aerodrom, ukupne vrijednosti 700.000 KM.
Srđan Todorović i Boris Јerinić potpisali ugovor - Foto: SRNA
Srđan Todorović i Boris Јerinić potpisali ugovorFoto: SRNA

Todorović je izjavio novinarima da Fond sa 200.000 KM kofinansira projekat i da će sredstva biti doznačena u skladu sa dinamikom potreba Gradske uprave.

- Riječ je o stavljanju u funkciju prečistača otpadnih voda. Tu je u ranijem periodu postojao prečistač koji iz određenih tehničkih razloga nije bio u funkciji i jedan dio kolektora koji se veže na prečistač, a nije bio do kraja dovršen - rekao je Todorović i naveo da se projekat realizuje u fazama sa rokom završetka od godinu dana.

Todorović je naveo da su na sastanku sa Јerinićem otvorena i pitanja vodosnabdijevanja u mjesnoj zajednici Boljanić, te rješavanja problema regionalne deponije, a bilo je riječi i o nizu projekata u oblasti energetske efikasnosti i upravljanja otpadom, koji će se zajednički rješavati u narednom periodu.

On je podsjetio da je u dosadašnjem periodu Fond, kroz projekte koje je sproveo ili sufinansirao, na područje Doboja uložio blizu 4.000.000 KM, od kojih se većina odnosila na mjere energetske obnove javnih objekata.

Јerinić je rekao da će za rješavanje problema mještana Velike Bukovice koji datira od 2008. godine Gradska uprava u fazama obezbijediti 500.000 KM.

On je podsjetio na dosadašnju saradnju sa Fondom i projektima energetske efikasnosti koji su realizovani na području ove lokalne zajednice.

Јerinić je izdvojio problem regionalne deponije, na čijem rješavanju će uz Fond biti uključena i Vlada Republike Srpske, a najavio je da će se za pomoć obratiti i međunarodnim organizacijama.