latinica  ћирилица
18/05/2021 |  13:27 ⇒ 13:36 | Autor: RTRS

Čubrilović sa predstavnicima penzionera o poboljšanju socijalnog i ekonomskog stanja

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sastao se danas sa vršiocem dužnosti predsjednika Udruženja penzionera Republike Srpske Slobodanom Brdarem, predsjednikom Skupštine Udruženja Ratkom Trifunovićem i direktorom Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja Mladenom Milićem, saopšteno je iz NSRS.
Narodna skupština - Foto: RTRS
Narodna skupštinaFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o stanju u oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja i stvaranju uslova za poboljšanje socijalnog i ekonomskog stanja penzionera, navodi se u saopštenju.

U toku sastanka konstatovano je da je veoma važno to što se redovno isplaćuju penzije za 270.335 korisnika prava na penziju, za šta se izdvajaju značajna sredstva iz budžeta Republike Srpske, saopšteno je iz NSRS.

Sagovornici su se saglasili da Narodna skupština i Udruženje penzionera Republike Srpske imaju veoma korektnu uzajamnu saradnju, da članovi ovog udruženja aktivno učestvuju u radu skupštinskog Odbora za praćenje stanja u oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja, da imaju mogućnost da prisustvuju plenarnim sjednicama i da se, na osnovu zahtjeva i prema potrebi, predstavnici Udruženja penzionera mogu obratiti poslanicima u toku zasjedanja.

Sa predstavnicima Udruženja penzionera dogovoreno je da blagovremeno daju svoje prijedloge kako bi se, kroz izmjene i dopune postojećeg Zakona o penzijsko-invalidskoj zaštiti, iznašla realna i sprovodiva rješenja, s ciljem poboljšanja materijalnog statusa penzionera u Republici Srpskoj, saopšteno je iz NSRS.