latinica  ћирилица
18/05/2021 |  13:36 ⇒ 18:01 | Autor: RTRS

Rajčević: ETF u Istočnom Sarajevu - perjanica Univerziteta (VIDEO)

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je da je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu jedan od najreferentnijih jedinica i perjanica ovog Univerziteta.
Srđan Rajčević - Foto: Screenshot
Srđan RajčevićFoto: Screenshot

Nakon sastanka sa dekanom ovog fakulteta Božidarom Popovićem i prodekanima, Rajčević je rekao novinarima da mu je posebno zadovoljstvo bilo da čuje da je ova visokoškolska ustanova u tekućoj akademskoj godini ostvarila za 30 odsto veći upis studenata u odnosu na prethodnu godinu.

- Ovaj fakultet nudi atraktivne studijske programe koji studentima obezbjeđuju zaposlenje odmah nakon studija, dok Ministarstvo, sa svoje strane, čini sve da popularne mjere koje smo uveli kroz nove zakone o visokom obrazovanju, kao što je besplatno školovanje za sve redovne studente, diprinese povećanju broja studenata na javnim univerzitetima - rekao je Rajčević.

Na sastanku je razgovarano i o neophodnoj saradnji nauke i privrede, a Rajčević je ukazao da Elektrotehnički fakultet u tom smislu može dati najviše.

Zahvalivši Rajčeviću na posjeti, dekan Elektrotehničkog fakulteta Božidar Popović podsjetio je da je ovaj fakultet prošle godine upisalo 87 brucoša, a da ove godine očekuju 100 novih studenata, čime bi podigli i kapacitete fakulteta.