latinica  ћирилица
18/05/2021 |  15:32 ⇒ 17:37 | Autor: RTRS

Ilić i Nikodijević o saradnji i realizaciji dogovorenih projekata (VIDEO)

Predsjednik Skupštine grada Banjaluke Mladen Ilić razgovarao je sa predsjednikom Skupštine Beograda Nikolom Nikodijevićem o međusobnoj saradnji i realizaciji dogovorenih zajedničkih projekata.
Ilić i Nikodijević u Beogradu - Foto: RTRS
Ilić i Nikodijević u BeograduFoto: RTRS

Tradicionalno dobre veze Banjaluke i Beograda u oblastima privrede, ekonomije, nauke, kulture i sporta na lokalnom nivou, utemeljene su i u Povelji o bratimljenju koja je potipisana prošle godine.

- Banjaluka je, kao i Republika Srpska, zagledana u Srbiju i Beograd i da iskreno vjerujem da postoji mnogo stvari i iskustava koje se mogu iz Beograda "prenijeti" u Banjaluku i podići ljestvicu saradnje, koja je već sada izuzetno visoka, i na taj način doprinijeti životu kako Beograda, tako i Banjaluke - rekao je Ilić.

Nikodijević je istakao da se saradnja mora intenzivirati, te da ima prostora kada su u pitanju oblasti privrede, sporta, kulture, s obzirom na to da dva grada dijele isto i identično kulturno nasljeđe.

- Osim republika, moraju da sarađuju i gradovi, jer su oni veoma važni za privrednu saradnju, ali najvažnije je za građane da gradske uprave razmjenjuju zajednička iskustva iz svoje nadležnosti - istakao je Nikodijević