latinica  ћирилица
18/05/2021 |  16:41 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

"Saglasni o povećanju neoporezivog dijela plate sa 500 na 1.000 KM" (VIDEO)

Predstavnici Ujedinjene Srpske, Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske i Sindikata uprave, saglasili su se na današnjem sastanku, da je potrebno neoporezivi dio plate u Srpskoj, sa 500 maraka povećati na 1.000.
Ujedinjena Srpska - Foto: SRNA
Ujedinjena SrpskaFoto: SRNA

 U Ujedinjenoj Srpskoj to smatraju realnim, uz napomenu da poseban model povećanja plata, treba da bude formiran za zdravstvene radnike.

- Mi mislimo da je 1.000 maraka odlična mjera, da je to manje od pola rasta poreskih prihoda za ovu godinu, koja je prije mjesec dana bila 176 miliona maraka, a sada je procjena da će biti i veća. Smatramo, ako rastu poreski prihodi, treba da rastu i plate - rekao je Nenad Stevandić predsjedik Ujedinjene Srpske.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić naglasio je da ovo nije mjera koja izuskuje dodatna zaduženja, ni novac iz emisija obveznica.

-  Ovo je realan novac koji su privrednici i radnici uplatili u budžet Republike Srpske i smatramo da će ova mjera doprinijeti povećanju potrošnje i zadovoljstva radnika - istakao je Trivić.

Predsjednik Sindikata uprave i potpredsjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske Božo Marić naglasio je da oni apsolutno podržavaju povećanje neoporezivog dijela.