latinica  ћирилица
18/05/2021 |  21:05 ⇒ 21:28 | Autor: SRNA

Brnabić: Dijalog u najboljem interesu Beograda, Prištine i regiona (FOTO)

Premijer Srbije Ana Brnabić izrazila je nadu da će prvi sastanak u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine biti zakazan tokom juna, te istakla da je dijalog u najboljem interesu cijelog regiona.
Ana Brnabić (foto:atvbl.com) -
Ana Brnabić (foto:atvbl.com)

Brnabićeva je večeras u Briselu novinarima rekla da u EU postoji frustracija zbog toga što je prvi sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine odgođen, podsjetivši da je do toga došlo zbog Prištine.

Ona je dodala da je tokom razgovora sa evropskim zvaničnicima u Briselu ponovila da je Beograd spreman za dijalog i da smatra da je dijalog u najboljem interesu i Beograda i Prištine.

- Dijalog je u najboljem interesu Beograda i Prištine i ne samo ljudi koji žive na Kosovu i Metohiji, već u interesu čitavog regiona - rekla je ona.

Ona je istakla da su dijalog i normalizacija odnosa jedna od stvari od koje zavisi regionalna stabilnost, prenose beogradski mediji.

Brnabićeva se u Briselu sastala sa izvjesticoem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i šefom Delegacije Evropskog parlamenta za Srbiju Tanjom Fajon, kao i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom.