latinica  ћирилица
22/05/2021 |  12:54 ⇒ 14:22 | Autor: RTRS

Dodik u Gacku: Podrška za realizaciju projekata (FOTO)

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Gacku sa načelnikom opštine Ognjenom Milinkovićem. Nakon sastanak poručeno je da će opština dobiti podršku da realizuje sve važne projekte.
Milorad Dodik u Gacku - Foto: RTRS
Milorad Dodik u GackuFoto: RTRS

Dodik rekao da je neshvatljivo da su u prethodnom periodu ranije nestale desetine miliona maraka iz budžeta, te dodao da zbog toga nema razvoja opštine.

Veliki problem je i prezaposlenost u opštinskoj administraciji, gdje se za plate izdvaja pola budžeta.

- Biće podržan završetak sportske dvorane, kao i proširenje Dječijeg vrtića. Za desetak dana ovdje će biti ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić jer će početi projekat energetske efikasnosti uređenja osnovne škole, vrtić će biti finansiran iz kabineta predsjednice Republike, Vlada će pomoći da se koncipira i razvija projekat za mlade bračne parove - rekao je Dodik.

Dodik je nakon sastanka rekao da su načelnik Gacka Ognjen Milinković i njegovi saradnici najbolji izbor za ovo mjesto, te da je danas tu da ih podrži.

- Sada možemo da koordinisano napravimo nekoliko zajedničkih velikih projekata - naveo je Dodik.

Dodik je rekao da su za dionicu puta Vrba-Desivoje, od Foče do Gacka, odobrena tri miliona KM i da će to početi da se rješava u ovoj godini.

Prema njegovim riječima, nevjerovatno je da su ljudi koji su vodili opštinu Gacko prokockali silne godine i novac iz Termoelektrane, a da nisu riješili pitanje vodosnabdijevanja Gacka, koje je dočekalo načelnika Milinkovića.

Milorad Dodik u Gacku (Foto: RTRS)

Poslije sastanka, načelnik Milinković izjavio je da je opština Gacko dobila podršku za realizaciju tri projekta putne infrastrukture, kao i podršku za rješavanje gorućih problema vodosnabdijevanja i kanalizacije.

Milinković je rekao  da je sa Dodikom dogovoreno da se uskoro krene sa kapitalnim projektima na području opštine Gacko čiju će realizaciju pomoći Vlada Republike Srpske, kao što su uređenje Trga, izmještanje pijace, izgradnja stambene zgrade za mlade bračne parove.

On je ovom prilikom zahvalio Dodiku za podršku.