latinica  ћирилица
23/05/2021 |  18:31 ⇒ 24/05/2021 | 07:37 | Autor: RTRS

Titula stigla u Banjaluku; Borac šampion Premijer lige (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Borca savladali su Tuzla siti (2:0) u meču 32. kola M:tel Premijer lige BiH, i kolo prije kraja osigurali šampionsku krunu.
Borac - Tuzla Siti - Foto: RTRS
Borac - Tuzla SitiFoto: RTRS

Slavljenička atmosfera na tribinama, pred nekoliko hiljada gledalaca, koji su pozdravili nove šampione BiH.

Borac će ovog ljeta u kvalifikacije za Ligu šampiona, a ima priliku da uzme i "duplu krunu", jer već za nekoliko dana igraju finale Kupa BiH sa sastavom Sarajeva.

Borac - Tuzla Siti (Foto: RTRS)

Važnost utakmice sputala je noge "crveno-plavima", koji jesu imali terensku inicijativu, ali bez prave prilike, do finiša prvog poluvremena, kada je Vranješ glavom zaprijetio, a Fejzić krajnjim naporom izbacio loptu u korner. U nastavku akcije Vranješ pogađa glavom za 1:0 i veliko slavlje na tribinama Gradskog stadiona.

U nastavku Moraitis pogađa za 2:0, na asistenciju Ziljkića.

Pehar i medalje dodijeljene su igračima i stručnom štabu Borca. Uručio ih je predsjednik FS BiH Vico Zeljković.

Na tribinama Gradskog stadiona bio je veliki broj javnih ličnosti, a među njima i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Ovo je druga šampionska titula Borca od kada se igra zajednička liga, prva je osvojena prije deset godina, u sezoni 2011.

Poznato je i ko napušta Premijer ligu ove sezone. To su Radnik i Olimpik koji je dva kola prije kraja napustio takmičenje.

Šampioni 2020/21 (foto: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

Radnik je sve šanse za opstanak izgubio danas porazom od Sarajeva 3:0. Tako Krupa ostaje u Premijer ligi.

U preostalim mečevima Široki Brijeg je pobijedio Mladost 1:0, Velež je bio bolji od Slobode 2:0 dok je Zrinjski savladao ekipu Željezničara 4:2.

Krupa je meč protiv Olimpika dobila službenim rezultatom 3:0.  Za preostala dva mjesta u Evropi u zadnjem kolu boriće se Velež, Zrinjski i Široki Brijeg.

Povezane vijesti:

Pregled meča Borac - Tuzla Siti (FOTO/VIDEO)

Maksimović: Titulu posvećujem Peđi Divljaku i Dušku Savanoviću