latinica  ћирилица
24/05/2021 |  09:09 ⇒ 19:54 | Autor: RTRS

Vakcinacija pripadnika MUP-a (VIDEO)

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske danas je počela vakcinacija pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.
MUP - vakcinacija - Foto: RTRS
MUP - vakcinacijaFoto: RTRS

Epidemiolog Јela Aćimović rekla je da je ruskom vakcinom Sputnjik vakcinisano dvadesetak pripadnika Policijske uprave Banjaluka, te da će narednih dana biti vakcinisani pripadnici MUP-a koji su se odlučili za kinesku vakcinu Sinofarm, kao i za Fajzer.

- Zainteresovanost je značajna i to nam je jako drago. Mogli su da biraju jednu od tri ponuđene vakcine. Nadam se da ćemo uskoro uspjeti da dostignemo onaj potrebni obuhvat, kako bismo bili zaštićeni od daljih dramatičnih skokova u broju oboljelih - rekla je Aćimovićeva.

Ona je istakla da je prioritet završetak vakcinacije starijih od 65 godina, te hroničnih bolesnika, koji su podložniji teškim formama kovida 19 i smrtnim ishodima.

Kako je ranije najavljeno, u okviru ove faze u kojoj su na redu za vakcinaciju pripadnici MUP-a, trebalo bi da počne i vakcinacija prosvjetnih radnika, radnika Republičke uprave za inspekcijske poslove, kao i zaposlenih u određenim privrednim subjektima.

Od danas će u Srpskoj u upotrebi biti i 45.000 doza Fajzer vakcine.