latinica  ћирилица
24/05/2021 |  16:44 ⇒ 22:27 | Autor: RTRS

Delegacija Crne Gore stigla u Banjaluku (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković dočekao je danas na Aerodromu Banjaluka delegaciju Crne Gore koju predvodi predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić.
Doček Krivokapića - Foto: RTRS
Doček KrivokapićaFoto: RTRS

Krivokapić će sutra razgovarati sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske, a planirano je da na banjalučkom Fakultetu političkih nauka održi predavanje.

Podsjećamo, 11. maja je zvanično u prisustvu Krivokapića i predsjednice Srpske Željke Cvijanović ukinuta putarina na putu Trebinje-Herceg Novi. To je tada označeno kao simboličan, ali važan gest koji upućuje na važnost prijateljskih odnosa i veza Podgorice i Banjaluke.

Tada je napomenuto da će uskoro četiri granična prelaza između Crne Gore i BiH biti pretvorena u integralne i da će na njima biti uspostavljeni skeneri za prelazak granice i provjeru transporta roba iz obe zemlje po skraćenoj proceduri.

Krivokapić i Višković (Foto: RTRS)

Krivokapić je imao kratak sastanak sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Atini, na marginama "Delfi" ekonomskog foruma. 

Na sastanku je podržana ideja o integrisanim prelazima, ali je i najavljena mogućnost uvođenja avio-linije koja bi spojila Banjaluku sa crnogorskim primorjem.

Povezane vijesti:

Konkretizovati započete infrastrukturne i energetske projekte

Krivokapić: Prioritet ekonomska saradnja; Tegeltija: Nema otvorenih pitanja (FOTO/VIDEO)