latinica  ћирилица
25/05/2021 |  10:00 ⇒ 19:52 | Autor: RTRS

Krivokapić: Današnji dan - novi zaokret (FOTO/VIDEO)

U Banjaluci je danas održan sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, koji boravi u zvaničnoj posjeti Srpskoj.
Banja Luka: Cvijanović i Krivokapić - Foto: RTRS
Banja Luka: Cvijanović i KrivokapićFoto: RTRS

Predsjednica Srpske je nakon sastanka rekla da je razgovarano o odnosima Republike Srpske i Crne Gore i unapređenju saradnje.

- Ovo je bila prilika da upoznam premijera Crne Gore o političkoj situaciji, da su institucije stabilne - rekla je Cvijanović.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo posjetom Republici Srpskoj, ističući da današnji dan predstavlja zaokret jer je prethodna vlast Crna Gora vrlo često zaboravljala određene regione koji nose prefiks koji nije bio prihvaćen na najbolji način. 

- Mi želimo da to promijenimo. Nije bitno kako se ko osjeća, šta je po nacionalnosti jer je došlo vrijeme da ekonomija dominira na ovim prostorima - rekao je premijer Crne Gore.

Poručio je da upravo vlada na čijem je čelu šalje jednu takvu poruku - da je okrenuta ka boljoj budućnosti i prosperitetu, prvenstveno građana Crne Gore, te jačanju i unapređenu saradnje sa svim susjedima.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Krivokapić je rekao da u vremenu krize moramo da pokažemo apsolutnu solidarnost, ističući da je za Crnu Goru u ovom trenutku najbitnije da spremno dočeka turističku sezonu. Pozvao je građane Srpske da posjete crnogorsko primorje.

Nakon sastanka sa predsjednicom Srpske, premijer Crne Gore razgovarao je i sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem.