latinica  ћирилица
28/05/2021 |  15:35 | Autor: SRNA

Leposavić: Sadržina ugovora sa SPC se ne krije

Sadržaj temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom se ne krije i on u potpunosti odgovara obimu i sadržini prava predviđenih u ostalim zaključenim ugovorima, rekao je ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore Vladimir Leposavić.
Vladimir Leposavić (Foto: nula49.com) -
Vladimir Leposavić (Foto: nula49.com)

- Bez obzira na to koliki je pritisak, mislim da ne treba podleći njemu i napraviti diskriminaciju i pod pritiskom objavljivati ugovor za koji je rečeno da je u potpuno istom obimu prava i obaveza kao i svi ostali - rekao je Leposavić u Skupštini.

On je, na pitanje poslanika Socijaldemokratske partije Raška Konjevića da li je Vlada usvojila polazne osnove za pregovore sa SPC u susret potpisivanju temeljnog ugovora, odgovorio da Vlada nije, ali da jeste Skupština.

- Ustav je uvijek polazna osnova, on nas obavezuje da pregovaramo - naveo je Leposavić.

On je upitao Konjevića zašto nije pitao bilo koju drugu vjersku zajednicu kada su se sklapali drugi ugovori da ih objave i ratifikuju, saopšteno je iz Ministarstva.

- Ako mislite da treba postupati drugačije sa SPC, moram da Vam kažem da je sa različitim postupanjem i diskriminacijom, makar svjesnom i sistematskom, završeno - naveo je Leposavić.

On je dodao da insistiranje na objavljivanju ugovora predstavlja političku zloupotrebu ovog momenta.