latinica  ћирилица
31/05/2021 |  18:24 ⇒ 01/06/2021 | 08:44 | Autor: RTRS

U srijedu u Beogradu sastanak zvaničnika Srpske sa Vučićem

U Beogradu će u srijedu biti održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa zvaničnicima Srpske, potvrđeno je za RTRS iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.
Vučić, Cvijanović i Dodik - Foto: SRNA
Vučić, Cvijanović i DodikFoto: SRNA

Vučić je pozitivno odgovorio na pismo predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i zakazao sastanak sa predstavnicima institucija i parlamentarnih stranaka u Srpskoj u srijedu u Beogradu, u zgradi Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu sa početkom u 11.00 časova.

Sastanku će prisustvovati predsjednica Republike Srpske, predsjednik Vlade Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, te predstavnici parlamentarnih stranaka u Srpskoj.

Predsjednica Srpske uputila je pismo predsjedniku Srbije u kojem je zatražila da organizuje sastanak na kojem će biti razgovarano o spornom imenovanju novog visokog predstavnika u BiH.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prethodno je za Srnu izjavio, govoreći o ovom sastanku, da zbog elementarnog nepoštovanja vladavine prava u vidu kršenja Aneksa 10, Republika Srpska ne može prihvatiti nametanje bilo koje ličnosti za visokog predstavnika i ponovio da je postavljenje visokog predstavnika uslovljeno saglasnošću strana potpisnica Aneksa 10 Dejtonskog sporazuma.