latinica  ћирилица
03/06/2021 |  08:13 ⇒ 15:17 | Autor: RTS

Raspucani Dončić sa 42 poena donio brejk Dalasu (VIDEO)

Prva zvijezda Dalasa Luka Dončić novom maestralnom partijom predvodio je Mevse do novog brejka protiv Klipersa u Stejpls centru - 105:100. U pobjedi za vođstvo od 3-2 u seriji srpski centar Boban Marjanović bio je starter.

Peti meč serije Klipersa i Mevsa, i peti vezani brejk. I ponovo je čovjek odluke u "gradu anđela" bio "medžik Luka".

Spektakularni Dončić je sa čak 42 poena (šest trojki) i 14 asistencija predvodio svoj tim do novog brejka, koji ih dovodi na pobjedu od polufinala Zapadne konferencije.

Ekipa iz Teksasa je bila u prednosti tokom gotovo cijelog toka utakmice, izuzev jednog perioda dobre igre Klipersa sredinom trećeg perioda, kada su u nekoliko navrata imali maksimalnih "plus pet". Ipak, Mevsi su prednost brzo vratili na svoju stranu i u posljednji kvartal ušli sa dvocifrenom prednošću.

Međutim, na kraju je ipak viđena neizvjesna završnica, pošto je domaći sastav serijom trojki i brzih poena došao na "minus jedan" (101:100), imao napad i dva šuta za vođstvo, ali ga nije "uzeo", a posljednju priliku za produžetak u posljednjim momentima susreta promašio je iza linije za tri poena Kavaj Lenard.

Ovaj uzbudljiv meč srpski gorostas Boban Marjanović odigrao je kao starter, te je za dvaedeset minuta u igri zabilježio devet poena i sedam skokova.

Јedini dvocifren uz Dončića u pobjedničkom sastavu bio je Tim Hardavej džunior sa 20 poena.

Kod Klipersa, koji su ponovo izgubili utakmicu na svom parketu i koji se sada nalaze na rubu eliminacije najzapaženiji Pol DŽordž sa 23 poena, dok su Kavaj Lenard i Redži DŽekson dodali po 20.

Naredni, šesti duel ove serije na programu je u nedjelju u Dalasu.