latinica  ћирилица
03/06/2021 |  15:39 ⇒ 18:51 | Autor: RTRS

Trivić: Stanivuković nije podnio dokumentaciju potrebnu za izgradnju škole (VIDEO)

Prethodna gradska vlast, u martu prošle godine, uputila je inicijativu resornom ministarstvu za osnivanje i izgradnju osnovne škole u naselju Ada u Banjaluci, tvrdi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.
Škola - Foto: RTRS
ŠkolaFoto: RTRS

Ministarka prosvjete i kulture Natalija Trivić danas je ponovila da Ministarstvo podržava svaku inicijativu za osnivanje nove škole, ali da Grad do danas nije podnio potupunu traženu dokumentaciju i da Stanivuković isključivo, medijski, komunicira o tako ozbiljnoj temi i investiciji.

Iz Gradske uprave Banjaluka danas je saopšteno da je grad Banjaluka 5. marta 2020. godine uputio inicijativu za osnivanje i izgradnju područnog odjeljenja Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" na području Ade. Naveli da je na ovu inicijativu Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odgovorilo 6. aprila 2020. godine, navodeći da zbog trenutne situacije izazvane virusom korona nisu u mogućnosti da razmatraju inicijativu grada.



- Danas gradonačenik Stanivuković isključivo medijski komunicira o tako ozbiljnoj temi i investiciji, devetorazredne škole, za šta još nije podnio potrebnu dokumetaciju. Da ne bude zabune zbog javnosti, Ministarstvo podržava svaku inicijativu za osnivanje nove škole,p a tako i ove u Adi. Ne razumijemo gradonačelnika da samo medijski govori o osnivanju škole, unoseći negativu atmosferu, da neko opstruiše njegov rad i da mu ne da da gradi školu. Razumijemo njegovo nepoznavanje zakona te ga pozivamo da se javi u Ministarstvo za svaku vrstu stručne pomoći jer je juče rekao da to zakon ne reguliše a to je osnova Zakona - rekla je Trivićeva.