latinica  ћирилица
03/06/2021 |  15:44 ⇒ 16:02 | Autor: SRNA

Cvijanović: Biće realizovan projekat aerodroma Trebinje

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da nema nikavu sumnju da će projekat aerodroma Trebinje biti realizovan i da misli da će biti vrlo konkurentan, te da će to značiti mnogo za Trebinje, za Republiku Srpsku, ali i za Srbiju.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

- Mislim da će se Srbija kretati u okviru rokova koje je zadala. Nekada kada radite krupne projekte može da se desi i da se ti rokovi nešto pomjere - rekla je predsjednica Srpske u Trebinju.

Ona je istakla da je najvažnije opredjeljenje da jedan od tih komunikacijskih ili saobraćajnih projekata upravo bude i aerodrom u Trebinju.

- Јa razumijem i logiku i našla se višestruka i korist i procjena zašto je dobro da taj aerodrom imamo upravo ovdje na području Hercegovine i na lokalitetu koji je uz Trebinje. Tu nemam nikavu sumnju da će projekat biti realizovan - naglasila je Cvijanović.

Ona je ukazala da je to samo jedan od saobraćajnih projekata.

- Znate da smo mi muku mučili, ali evo završavamo i ovu priču vezano za most Bratoljub koji nas spaja sa Srbijom nakon što smo mi uradili sve u Republici Srpskoj, pristupne puteve, Srbija je izgradila taj most. Ostao je dio na nivou BiH, tu je bilo nekih zastoja od strane Uprave za indirektno oporezivanje kada je u pitanju izgradnja ovog graničnog prelaza, ali i ta priča se privodi kraju - navela je predsjenica Srpske.

Ona je rekla da je drugi strateški projekat auto-put koji treba da Republiku Srpsku poveže sa Srbijom i da je Srbija tu preuzela dio obaveza koji podrazumijeva izgradnju mosta, ali i jedne dionice prema Bijeljini.

Predsjednica je naglasila da su to sve važne stvari za razvoj Republike Srpske, ali i za razvoj veza sa Srbijom.

- Aerodrom će biti, mi smo davno taj aerodrom definisali kao jedan od strateških prioriteta za Republiku Srpsku i mnogi su se tada smijali. Neki iz ovog grada su pravili skečeve o toj temi. Ali, vidite da je to opravdana ideja - rekla je Cvijanović.

Prema njenim riječima, ne bi Srbija to radila i ne bi se u to upustila da je tako nešto bilo besmisleno.

- Vrlo je smisleno, ja ne mogu ovdje da govorim zašto je to tako, možda ne bi bilo ni u redu, ali mislim da će taj aerodrom biti vrlo konkurentan i da će to značiti mnogo za Trebinje, za Republiku Srpsku, ali i za Srbiju - dodala je predsjednica Srpske.