latinica  ћирилица
03/06/2021 |  18:52 ⇒ 18:54 | Autor: B92

Federer u trećem kolu: Čilić nemoćan

Rodžer Federer je sa 3-1 ( 2:6, 6:2, 6:7, 6:2 ) savladao Marina Čilića.

Švajcarski teniser Rodžer Federer bez većih problema plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, savladavši Marina Čilića sa 3-1.

Federer je u prvom setu prosto pregazio Marina Čilića, a prvi gem je prošao potpuno drugačije jer ga je hrvatski teniser osvojio bez izgubljenog poena.

U drugom setu je Čilić popravio bekhend, smanjio greške i odmah osvojio prvi gem, maratonski gem, a onda stiže iznenađenje i brejk. Posustao je malo Rodžer Federer što je Čilić iskoristio na najbolji način i poslije brejka stiže potvrda i velikih 3:0.

Nastavio je Marin u istom ritmu, Federer je čak i opomenut zbog odugovlačenja, dugo je trajala ta rasprava sa sudijom, a nakon nje, Federer ne osvaja niti jedan gem i Marin Čilić sa ubjedljivih 6:2 osvaja drugi set. Uzvratio je istom mjerom.

I početak trećeg seta je bio isti: prvo ide osvojen gem Marina Čilića, pa tri u nizu Rodžera Federera, ali je opet usljedio preokret. Čilić osvaja težak gem, pa pravi brejk i onda ga potvrđuje za velikih 4:3 i pritisak je ponovo prebacio na Švajcarca.

Nije bilo iznenađenja do kraja, svaki servis gem je uspješno osvojen, a potom su otišli u taj-brejk gdje je Federer stekao veliku prednost od 5:2 bez većih problema i onda sigurnom igrom prisvojio taj set za vođstvo od 2-1.

Teniser iz Bazela je nastavio sa odličnom igrom i u četvrtom setu.

Uspio je da stekne brejk u četvrtom gemu za 3:1, a potom je isto uradio i u osmom gemu, čime je i završio posao u drugoj rundi.

U trećem kolu Federer igra protiv Nemca Dominika Kepfera.