latinica  ћирилица
05/06/2021 |  19:42 | Autor: TANЈUG

Iz Kana stiže 21 film u Srbiju

Distributerska kuća Megakom film otkupila je 21 film iz zvanične selekcije prestižnog Kanskog festivala, koji će biti održan od 6. do 17. jula.
Kanski festival (foto: radiokameleon.ba) -
Kanski festival (foto: radiokameleon.ba)

U distribuciji MCF naći će se film sa otvaranja festivala "Anet" francuskog scenariste i reditelja Leosa Karaksa, zatim rediteljsko ostvarenje glumačke zvijezde Šona Pena "Dan zastave" i komedija kultnog američkog reditelja Vesa Andersona "Francuska pošiljka".

Iz Glavnog programa Kana stižu drama italijanskog reditelja i scenariste Nanija Moretija "Tri sprata", "Sve je bilo dobro" reditelja Fransoa Ozona, iranski film "Heroj" dvostrukog dobitinika Oskara Ašgara Faradija i ostvarenje Kirila Serebrenikova "Petrov grip".

U srpska kina stići će i filmovi "Na polujasno jutro" Bruna Dimona, ostvarenje Žaka Odijara "Les Olimpijades", kao i francusko-izraelski film reditelja Nadava Lapida "Ahedovo koljeno", a u trci za nagrade su i "Benedeta" Holanđanina Pola Verhovena, njemačko-mađarski film "Priča mog života" i drugi.

Kako je najavljeno, van festivalske konkurencije, a u distribuciji MCF naći će se film "Alin" francuske rediteljke Valeri Lemersije o pjevačici Selin Dion, kao i film iz okvira noćne projekcije "Krvave narandže" Žana-Kristofa Morisa.