latinica  ћирилица
06/06/2021 |  18:54 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Vlasenica: Humanitarni bazar za dvogodišnjeg Strahinju Mišića (VIDEO)

Na Gradskom trgu u Vlasenici organizovan je humanitarni bazar za dvogodišnjeg Strahinju Mišića iz Novog Sada, koji boluje od nepoznate bolesti. Na bazaru je prikupljeno oko 4.500 KM.
Humanitarni bazar u Vlasenici - Foto: RTRS
Humanitarni bazar u VlaseniciFoto: RTRS

Vlaseničani su još jednom položili test iz humanosti. Kupovinom bilo kojeg izloženog proizvoda, učestvovali su u pružanju pomoći u liječenju Strahinje Mišića. Odziv je bio veliki, a ponuda raznovrsna.

Strahinja je prvo dijete iz uredno kontrolisane trudnoće. Ubrzo nakon rođenja dijagnostikovana mu je hipotonija i kašnjenje u psihomotornom razvoju.

- To bi trebalo da bude i posljedica još neke bolesti za koju roditelji još uvijek tragaju, ne znaju tačno koja je. Potrebne su i dodatne analize kako bi se otkrila koja je to bolest - navodi Ljiljana Petrović, organizatorka humanitarnog bazara.

Od tada Strahinja vrijedno radi i vježba, a za njegove lijekove i terapije neophodna je velika količina novca.

Strahinja je član Fondacije "Budi human - Aleksandar Šapić". Sa roditeljima, ocem Brankom koji je rođen u Vlasenici i majkom Јelenom rođenom Vojvođankom, živi u Novom Sadu, ali često boravi u Vlasenici kod očeve porodice.

Vlaseničani se nadaju da će brzo ozdraviti i da će svoje vrijeme u bolnicama i na terapijama zamijeniti igrom na igralištu sa svojim vršnjacima.