latinica  ћирилица
07/06/2021 |  10:45 ⇒ 10:48 | Autor: SRNA

Djeca Kosova i Metohije u gostima kod djece opštine Јezero

Јezero je jedna od lokalnih zajednica koja je ove godine po prvi put uključena u veliki projekat "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" koji će biti realizovan od 19. do 27. juna, saopšteno je iz ove opštine.
Snežana Ružičić i Milorad Arlov - Foto: SRNA
Snežana Ružičić i Milorad ArlovFoto: SRNA

- Petnaest opština u Republici Srpskoj, među kojima je i Јezero, ugostiće 579 djece od 10 do 15 godina u pratnji 54 prosvjetna radnika sa Kosova i Metohije - navodi se u saopštenju i dodaje da će Јezero u saradnji sa SPC u Јezeru, a zajedno sa opštinom Čelinac, biti domaćin djeci iz bratske im opštine Zvečan.

Načelnik opštine Јezero Snežana Ružičić izjavila je da im je zadovoljstvo što će djeca sa Kosova i Metohije biti gosti svojim vršnjacima u Јezeru, te da se i djeca i roditelji raduju spajanju neraskidivih veza.

Opštinu Јezero posjetio je predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov koji je razgovarao sa načelnicom ove opštine, sa parohom parohije jezerske prozoprezviterom Miladinom Samardžićem i sa direktorom Osnovne škole "Vuk Karadžić" Milankom Vasiljević.