latinica  ћирилица
07/06/2021 |  11:16 ⇒ 12:14 | Autor: RTRS

Višković sa ambasadorom Rumunije: Raditi na povezivanju privrednika

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i novoimenovani ambasadora Rumunije u BiH Anton Pakuretu saglasni su da je u narednom periodu potrebno raditi na povezivanju privrednika iz Republike Srpske i Rumunije, posredstvom privrednih komora, kao i na organizaciji zajedničkog biznis foruma u Banjaluci.
Višković sa ambasadorom Rumunije - Foto: RTRS
Višković sa ambasadorom RumunijeFoto: RTRS

Višković i Pakuretu ukazali su da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje u svim oblastima, posebno kada je riječ o ekonomskoj i privrednoj saradnji, te unapređenju spoljnotrgovinske razmjene, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Na sastanku je razgovarano o daljem razvijanju bilateralnih odnosa, te mogućnostima unapređenja saradnje između Republike Srpske i Rumunije.

Ukazano je i na potrebu jačanja saradnje u oblasti kulture i obrazovanja, te stvaranja jačih veza između univerziteta i akademskih zajednica iz Republike Srpske i Rumunije.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i amabasador Anton Pakuretu razgovarali su i o procesu EU integracija i istakli potrebu da Rumunija podijeli svoja iskustva iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji sa Republikom Srpskom i BiH.