latinica  ћирилица
07/06/2021 |  15:48 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Potpisan Memorandum o saradnji ekonomskih fakulteta Banjaluke i Beograda (VIDEO)

Dobra vijest za buduće studente Ekonomskog fakulteta u Banjaluci. Potpisan je memorandum o saradnji u realizaciji međunarodnih studijskih programa sa beogradskim Ekonomskim fakultetom. To će omogućiti našim studentima, koji u prvoj godini studiranja ispune određene uslove, da školovanje nastave u Beogradu i nakon okončanja studija dobiju diplomu Univerziteta u Londonu.
Ekonomski fakultet - Foto: RTRS
Ekonomski fakultetFoto: RTRS

Najbolji studenti Ekonomskog fakulteta u Banjaluci imaće priliku da nakon prve godine školovanje nastave u Srbiji i dobiju diplomu Londonske škole ekonomije i političkih nauka.

To će im omogućiti Memorandum o saradnji u realizaciji međunarodnih studijskih programa koji su potpisali dekani ekonomskih fakulteta univerziteta u Banjaluci Milenko Krajišnik i u Beogradu Branislav Boričić.

Postoje određeni uslovi koji moraju da budu ispunjeni - za upis na ovaj studijski program studenti moraju imati prosjek ocjena od 8,5, te položene sve ispite do 15. septembra sljedeće godine, te poznavanje određenog nivoa engleskog jezika sa sertifikatom.

Oko 30 studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu je završilo studije po ovom programu koji traje već četiri godine. su dobili diplome i beogradskog i londonskog univerziteta. Svi su ostali u Srbiji.

- Diplomu Londonske škole ekonomije steklo je 30 studenata iz prve generacije, čitavo školovanje odvija se u Beogradu i svi ti studenti ostaju u Srbiji. Na ovaj način daćemo skroman doprinos sprečavanju masovnog odlaska naših najboljih studenata - istakao je Boričić.

Studentima banjalučkog Ekonomskog fakulteta, koji su trenutno na prvoj godini, studiranje po ovom programu biće naknadno omogućeno.