latinica  ћирилица
07/06/2021 |  16:17 | Autor: RTRS

Ćorić-Tudik: Postoji interes francuskih kompanija za ulaganje u Srpsku

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorkom Republike Francuske u BiH Kristin Tudik i savjetnicom za ekonomiju francuske ambasadorke u BiH Florens Imbert.
Ćorić i Tudik  (Foto:Vlada Srpske) -
Ćorić i Tudik (Foto:Vlada Srpske)

Na sastanku je razgovarano o infrastrukturnim projektima iz oblasti saobraćaja i komunikacija, unapređenju ekonomske saradnje Republike Srpske i Francuske, planiranim reformama i projektima i potencijalnim investicijama francuskih kompanija.

Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić upoznao je ambasadorku Francuske Kristin Tudik o najvažnijim infrastrukturnim projektima koje provodi Ministarstvo saobraćaja i veza, dosadašnjim aktivnostima,  prioritetima i planovima u budućem radu.

Tudik je konstatovala da postoji interes francuskih kompanija za ulaganje u Republiku Srpsku u oblasti komunikacija i saobraćaja, ističući da je cilj unapređenje ekonomskih odnosa i doprinos rastu stranih investicija u BiH.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će saradnja Francuske i Republike Srpske biti nastavljena u obostranom interesu i da će biti  dodatno unaprijeđena u narednom periodu, posebno u oblasti komunikacija i saobraćaja, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske.