latinica  ћирилица
07/06/2021 |  16:34 ⇒ 16:51 | Autor: SRNA

Fudbaleri Leotara na prijemu kod gradonačelnika Trebinja

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić primio je danas fudbalere Leotara, koji su nakon 17 godina osvojili Kup Republike Srpske, istakavši da je to veliki uspjeh za grad Trebinje i za taj klub.
Trebinje: Fudbaleri Leotara kod gradonačelnika - Foto: SRNA
Trebinje: Fudbaleri Leotara kod gradonačelnikaFoto: SRNA

Ćurić je pohvalio ostvareni rezultat ovog kluba, te naglasio da se Grad Trebinje trudi da, preko Sportskog društva, podrži kompletan sport u gradu - košarku, rukomet, fudbal.

- Činjenica je da je bilo određenih trenutaka da je iz budžeta fudbal dobijao najmanje novca, ali mi smo svjesni situacije da su i javne ustanove i preduzeća itekako značajni u svemu ovom - naveo je gradonačelnik.

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Leotar Gordan Mišeljić rekao je da je cilj tog kluba za ovu godinu bio da bude stabilan prvoligaš, a da je taj plan daleko premašen i da je Leotar završio kao drugoplasirani, a osvojio je i Kup Republike Srpske.

- Šta će biti plan za iduću godinu, donijećemo odluku na nivou grada, ali ono što je namjera jeste da klub razvije određenu infrastrukturu ne samo u materijalnom smislu, vezano za postavljanje reflektora i izgradnju vještačkog terena, nego i kadrovsku - istakao je Mišeljić.

On je napomenuo da je Leotar imao dosta naslijeđenih dugovanja, ali da u protekle dvije godine nisu napravljeni novi dugovi, te da su mnogi troškovi i dugovanja smanjeni.

- Napravljeni su reprogrami i prema javnim ustanovama i elektrodistribuciji, tako da možemo reći da je klub, u posljednje dvije godine, postao dosta zdraviji - dodao je on.

Trener Leotara Oleg Ćurić ocijenio je da je uspjeh što su fudbaleri podstakli javnost da se opet priča o Leotar".

- Ovo je ogroman uspjeh za FK Leotar s obzirom gdje se nalazio posljednjih pet godina i sigurno opomena da se treba više pomoći Leotaru da se vrati na stare staze - rekao je on i dodao da je posebno značajno što je većina fudbalera iz Trebinja, a samo tri igrača su sa strane.

Kapiten kluba Anel Ramić izrazio je zadovoljstvo što je u timu sa velikim talentima.

- Atmosfera je bila na visokom nivou i prije, a pogotovo sada poslije osvajanja ovakvog trofeja, nakon 17 godina. Sigurno da smo obradovali narod u Trebinju i prave navijače Leotara  - rekao je Ramić.

Fudbaleri Leotara osvojili su Kup Republike Srpske nakon što su u finalu u Modriči pobijedili ekipu "Krupe" iz Krupe na Vrbasu rezultatom 2:0.