latinica  ћирилица
07/06/2021 |  18:39 | Autor: RTRS

Višković: Nastavlja se konstruktivna saradnja sa MMF-om

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, putem video linka, sa delegacijom Misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH.
Višković sa delegacijom MMF-a (Foto:Vlada Srpske) -
Višković sa delegacijom MMF-a (Foto:Vlada Srpske)

Na sastanku, kojem je prisustvovala i ministar finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović, razgovarano je o aktuelnim ekonomskim temama, kao i o reformi javnih preduzeća i reformi zdravstvenog sektora u Republici Srpskoj.

Predsjednik Vlade Radovan Višković upoznao je delegaciju MMF-a sa procesom vakcinacije u Republici Srpskoj, kao i mjerama koje Vlada nastavlja da sprovodi s ciljem oporavka realnog i zdravstvenog sektora.

Takođe, Višković se zahvalio MMF-u za dosadašnju pomoć na prevazilaženju situacije izazvane pandemijom virusa korona koju je Republika Srpska usmjerila za podršku zdravstvenom sektoru i privredi.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će dosadašnja konstruktivna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu, a predsjednik Vlade je ovom prilikom poželio dobrodošlicu novom šefu Misiju MMF-a u BiH, saopšteno je iz Vlade Srpske.

Dosadašnji šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda za BiH Martin Petri na današnjem sastanku predstavio je novog šefa Misije MMF-a za BiH Alinu Ijancu.