latinica  ћирилица
07/06/2021 |  21:18 ⇒ 21:18 | Autor: SRNA

Otvoreni "Dani Vlade S. Miloševića"

Pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković rekla je večeras da je tradicionalna manifestacija "Dani Vlade S. Miloševića" jedna od najvažnijih muzičkih manifestacija u Republici Srpskoj.
Dani Vlade Miloševića - Foto: SRNA
Dani Vlade MiloševićaFoto: SRNA

- Ovom manifestacijom odaje se počast i baštine djela našeg velikana Vlade Miloševića, čuvenog etnomuzikologa, kompozitora i pedagoga - istakla je Đakovićeva otvarajući večeras u Banjaluci "Dane Vlade S. Miloševića".

Ona je rekla da ova manifestacija, koja je nastala u saradnji Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i Muzikološkog društva Republike Srpske, pomjera granice istovremeno čuvajući nematerijalno kulturno nasljeđe od zaborava dajući mu na značaju, važnosti i vrijednosti.

- Posebno je značajan edukativni karakter ove manifestacije i to je ono što predstavlja jedno od strateških opredeljenja kulturne politike Republike Srpske, jer na taj način razvijamo publiku, širimo znanja i otvaramo vrata kulture svim građanima - zaključila je Đakovićeva.

Dvadeseta manifestacija "Dani Vlade S. Miloševića" počela je u Kulturnom centru Banski dvor koncertom Gudačkog orkestra Akademije umjetnosti sa solistima.

Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovali su predstavnici institucija Republike Srpske, grada Banjaluka, radnici iz oblasti muzike i kulture.