latinica  ћирилица
07/06/2021 |  21:27 ⇒ 08/06/2021 | 10:35 | Autor: RTRS

Borovčanin: Ratni put generala Mladića bio je blistav (VIDEO)

Kao oficir, profesinalac, izuzetna ličnost, heroj u bitkama, čovjek koji je nosio posebnu energiju i njegov ratni put kao i cijela karijera bili su blistavi, poručio je penzionisani policijski general Ljubiša Borovčanin u našoj emisiji "Aktuelno".
Aktuelno - Foto: RTRS
AktuelnoFoto: RTRS

- Kada se priča o presudama, uglavnom se govori kolika će biti, i to postaje pečat tog čovjeka. To kod Ratka Mladića nije slučaj, jer ona može imati i šire kontotacije, ali ja sam veliki optimista, očekujem oslobađajuću, ili u najmanju ruku ponavljanje postupka - naglasio je Borovčanin.

On naglašava da će i lično za njega noć biti duga i puna nade.

- Radi se o ljudima kojisu bili prekaljeni ratnici, a taj je i general Mladić i on tako dočekuje i odluku. Znam tačno kako će general podnijeti presudu, kakva god ona bila - poručio je Borovčanin.

Izricanje presude zakazano je za sutra u 15 časova. Čitanje presude trajaće sat vremena, a javnost će u odgođenom vremenu od pola sata moći sve to da čuje. Ta praksa je u Hagu uvedena nakon samoubistva Slobodana Praljka.

Ekipa RTRS-a pratiće sve ono što se bude dešavalo uoči, tokom i poslije izricanja presude. Sve ovo moći ćete da pratite u našem Otvorenom programu.

Emisiju Aktuelno pogledajte OVDЈE.

Povezane vijesti:

Uoči pravosnažne presude generalu Mladiću - porodica i odbrana očekuju da bude oslobođen (VIDEO)