latinica  ћирилица
08/06/2021 |  07:29 ⇒ 07:43 | Autor: SRNA

Kolovozi pretežno suvi

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su pretežno suvi, a jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Banjaluka ulica (Foto: Panoramio) -
Banjaluka ulica (Foto: Panoramio)

Radi izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača, danas od 12.30 do 21.00 čas i sutra 8.00 do 16.00 časova privremeno će biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Srpske Toplice-Čađavica, dionica Kola-Stričići, a vozila će biti preusmjerena na alternativni pravac Kola-Ledenice-Stričići.

Na obilaznici oko Bijeljine danas će povremeno biti obustavljan saobraćaj zbog izvođenja radova na uređenju puta.

Režim saobraćaja izmijenjen je zbog radova na mjestu ukrštanja dionice magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Ulice Mis Adeline Irbi, u naselju Vrbanja, na dionici magistralnog pravca Klašnice jedan-Gornja Vijaka jedan i na dionici Dobro Polje-Miljevina.

Zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Pale u tunelu "Kalovita Brda", na pravcu Crna Rijeka-entitetska granica /Ugar/, na dionici magistralng puta Rudanka-Doboj na spoju sa prilaznim putem prema petlji Rudanka, na auto-putu "9. januar", kao i na dijelu magistralnog puta Bijeljina-Ugljevik i na regionalnom putu Lukavica-Pale.

Režim saobraćaja izmijenjen je i zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice dionice magistralnog puta Ivanjska-Šargovac i lokalnog puta Zalužani-Dragočaj u naselju Ramići, kao i na ukrštanju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća gdje je u toku izgradnja kružne raskrsnice.

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Modriča 1-Vukosavlje /Јakeš/-Podnovlje-Šešlije-Јohovac-Rudanka-Doboj-entitetska granica /Karuše/, kao na dionici Crkvina-Modriča jedan.

Na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom.

Od 8.00 do 15.00 časova radnim danima zbog deminerskih radova na snazi su polučasovne obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji, kao i na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 časova.

Na dionici regionalnog pravca Stari Majdan-Lamovita zbog izvođenja radova izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na pututevima Tedin Han-entitetska granica /Križ/ i Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta Јezero-Šipovo na snazi su povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 17.00 časova.

Na dionici regionalnog pravca Stari Majdan-Lamovita zbog izvođenja radova izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na pututevima Tedin Han-entitetska granica /Križ/ i Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni teret će biti prevožen međuentitetska linija Ledenice-Crkvina-Modriča-autoput-Aleksandrovac /do 11. juna/, entitetska granica Podvrsnik-Ljubinje-Trebinje-granični prelaz Klobuk /do 10. juna/, međuentitetska linija Stanić Rijeka-Doboj-Derventa-granični prelaz Brod /do 17. juna/, međuentitetska linija Banj Brdo-granični prelaz Rača /do 26. juna/ i međuentitetska linija Stanić Rijeka-međuentitetska linija Karuše /do 15. juna/.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog putua Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice 2- Šargovac u mjestu Trn, jer nakon destrukcija nadožnjak nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica sa Crnom Gorom /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH jutarnja magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na putevima u Tuzlanskom kantonu, kao i ponegdje u Hercegovini /Ljubuški, Čapljina, područje graničnih prelaza Doljani i Bijača/.

Zbog redovnog servisiranja tunela od 20.00 do 6.00 časova doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Lašva /u smjeru Zenica-Lašva/.

U toku su radovi na mostu na dionici auto-puta A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraćaj se odvija usporeno, preticajnom trakom.

Na putu Tuzla-Kalesija /dionica Simin Han-Caparde/ zbog radova u tunelu "Čaklovići" saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 6.00 časova i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu "Crnaja" na dionici Konjic-Јablanica, gdje se tokom dana saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časovima obustavlja.

Na graničnim prelazima u BIH nema dužih zadržavanja.

BiH je otvorila granice prema Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a ulazak u BiH za strane državljane omogućen je uz negativan"pi-si-ar" test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.