latinica  ћирилица
08/06/2021 |  12:10 ⇒ 12:51 | Autor: SRNA

Potpisani ugovori sa 40 lica po programu "Zajedno do posla"

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić potpisao je danas u Zvorniku ugovore sa 40 lica kojima su odobrena sredstva po Programu sufinansiranja samozapošljavanja djece poginulih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida u ukupnom iznosu od 500.000 KM.
Zvornik: Potpisani ugovori sa 40 lica - Foto: SRNA
Zvornik: Potpisani ugovori sa 40 licaFoto: SRNA

Ugovore je potpisalo 35 lica sa područja grada Zvornika i 15 iz opštine Osmaci kojima su odobrena sredstva po Programu "Zajedno do posla", čija je namjena zapošljavanje demobilisanih boraca.

Vujičić je, nakon potpisivanja ugovora, rekao da je Zavod za zapošljavanje zajedno sa Vladom Republike Srpske ovim programom po korisniku obezbijedio 10.000 KM.

- Našim korisnicima ostaje da uspješno realizuju svoje poslovne ideje i da se kroz ove projekte samozaposle - rekao je Vujičić.

On je dodao da sa finansijama neće biti problema jer je Vlada Republike Srpske obezbijedila sredstva, koja će Zavod za zapošljavanje plasirati kroz potpisivanje ugovora.

Ističući da je sistemom isplate predviđeno da 70 odsto sredstava korisnicima bude isplaćeno u ovoj godini, a 30 odsto u idućoj, Vujičić je rekao da je obaveza korisnika da ispoštuju sve ugovorene obaveze predviđene programom samozapošljavanja.

- Zavod za zapošljavanje Republike Srpske je tu da im pruži podršku, prati relizaciju projekta i da u slučaju nekog zastoja pomogne korisnicima - rekao je Vujičić.

On je istakao da su potpisani ugovori i za regresni povrat doprinosa za 19 firmi sa područja Zvornika i Osmaka koje su imale povećanje broja radnika u prošloj godini.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da će Gradska uprava biti na usluzi i pomoći svima koji nisu registrovali poslove, a imaju administrativne prepreke, kao što je to i do sada radila.

- Ovo je ozbiljan projekat i zahvalnost, prije svega, Vladi Republike Srpske i Zavodu za zapošljavanje na izdvojenih 350.000 KM za sugrađane u Zvorniku koji će ovim projektom ostvariti samozapošljavanje - rekao je Sevanović.

Poželivši korisnicima ovih sredstava da ostvare svoje poslovne planove, Stevanović je rekao da je svako radno mjesto veoma bitno, posebno za demobilisane borce.

- Očekujemo da će doživjeti poslovnu afirmaciju u punom smislu i da će moći kao samostalni preduzetnici da ostvaruju prihode, izdržavaju porodicu i izmiruju obaveze prema državi - rekao je Stevanović.