latinica  ћирилица
08/06/2021 |  13:55 ⇒ 18:49 | Autor: RTRS

Pregled dana: Presuda generalu Mladiću i reagovanja (FOTO/VIDEO)

Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je drugostepenu presudu nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću, optuženom za ratne zločine u BiH od 1991. do 1995. godine.

Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je danas nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću drugostepenu presudu kojom ga je osudilo na kaznu doživotnog zatvora.

Pogledajte pregled dana:

18.13 - Ovo danas je bio ozbiljan pokušaj da se cjelokupna Republika Srpska proglasi genocidnom, ali je propao, rekao je advokat Goran Petronijević.

18.10 - Nijambe: Naložila bih da se ponovi suđenje Mladiću

Sudija Priska Matimba Nijambe, koja je imala suprotno mišljenje od ostalih članova Žalbenog vijeća Mehanizma za krivične sudove u Hagu koje je danas potvrdilo kaznu doživotnog zatvora generalu Ratku Mladiću, navela je u izdvojenom mišljenju da bi ona naložila da se Mladiću ponovi suđenje pred drugim sudskim vijećem.

17.40 - Trebinje: Trobojka sa Mladićevim likom

17.24 - Nažalost "putujući cirkus" je završio onako kako je i počeo, istakao je za RTRS Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića odmah po izricanju drugostepene presude generalu Mladiću u Haškom tribunalu.

17.08 - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Haški tribunal drugostepenom presudom generalu Ratku Mladiću još jednom potvrdio ulogu antisrpskog suda koji odgovornost za ratne zločine ne utvrđuje prema dokazima, već prema nacionalnoj pripadnosti optuženika.

17.06 - Presuda generalu Ratku Mladiću nema veze sa pravom i pravdom, poručio je Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH, odmah po izricanju pravosnažne presude generalu Ratku Mladiću.

16.41 - Na programu RTRS-a pratite Otvoreni program nakon izricanja drugostepene presude nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću.

16.15 - Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je danas nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću drugostepenu presudu kojom ga je osudilo na kaznu doživotnog zatvora.

15.51 - Akreditovani novinari u pres centru u Hagu prate izricanje presude

Novinari u Hagu prate izricanje presude

15.31 - Izricanje presude

15.00 - Na programu RTRS-a pratite Otvoreni program povodom izricanja drugostepene presude nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske generalu Ratku Mladiću.

14.14 - Incident u Hagu; Verbalno napadnut Srbin

14.10 - U Banjaluci osvanuo transparent podrške generalu Ratku Mladiću.

13.48 - Današnjim dešavanjima u Hagu ponovo se vraćamo u vrijeme kada je srpski narod bio "na udaru" i navodi da je taj sud stvoren sa namjerom da najviše optuženih budu Srbi, ocijenjuje spoljnopolitički analitičar Obrad Kesić, povodom izricanja drugostepene presude u Hagu nekadašnjem glavnom komandantu Vojske Republike Srpske, generalu Ratku Mladiću.

13.03 - U Banjaluci će danas biti održana konferencija za novinare lidera SNSD-a Milorada Dodika.

12.50 - Hag: Predstavnici bošnjačkih udruženja stavili ratne zastave na ogradu

11.00 - Reporter RTRS-a sa Darkom MladićemMoj otac je spreman da izađe pred Žalbeno vijeće

Foto: RTRS

10.20 - Dokumentarni film o životu, djelu, ratnom putu i sudskom procesu generala Ratka Mladića.

08.00 - Otvoreni program od 15.00 na RTRS, našem portalu i Јutjub kanalu.

07.00 - Izricanje presude zakazano je za 15.00 časova, moći će se pratiti preko sajta suda, ali će prenos biti odgođen pola sata.

Presudu će izreći pet članova Žalbenog vijeća koje čine četvoro sudije iz Afrike i jedan iz Јamajke.