latinica  ћирилица
08/06/2021 |  14:05 ⇒ 14:09 | Autor: SRNA

Doboj: Sportska manifestacija "Olimpik dej 2021" 23. juna

Sportska manifestacija "Olimpik dej 2021" biće održana u Tesliću 23. juna, a učestvovaće osam klubova različitih sportova, u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH.
Doboj - Foto: RTRS
DobojFoto: RTRS

Predviđeno je da sportska manifestacija bude održana na stadionu Fudbalskog kluba Proleter i u prostorijama Streljačkog kluba Geofon, objavljeno je na Fejsbuk profilu načelnika opštine Teslić Milana Miličevića.

Miličević je danas održao sastanak sa korisnicima Sportskog kompleksa Radolinka, koji pored sportske dvorane obuhvata i stadion Proletera sa pomoćnim terenima, te objekte Streljačkog kluba Geofon sa strelištem, na kojem je predstavljena inicijativa za dodatno uređenje i nove sadržaje za odmor, sport i rekreaciju ovog dijela grada uz rijeku Veliku Usoru.

Na sastanku je zaključeno i da se pokrene izgradnja pješačke staze uz rijeku Velika Usora, od sportske dvorane do Vidovdanske ulice u Kolonama, uz izgradnju solarne led rasvjete, postavljanje klupa i kanti za otpatke, te sadnja drvoreda i uređenje mini-parka i piknik mjesta između pomoćnog stadiona i rijeke Usore.

Opštinska uprava bi preuzela na sebe izgradnju same pješačke staze, dok bi nosilac kampanje grupnog finansiranja /Crowdfunding/ bila Škola fudbala Proleter.

Namjera je da se javnim pozivom građanima prikupi fond za izgradnju klupa i solarne led rasvjete duž pješačke staze na način da bi svaki pojedinac, porodica ili pravna lica mogli da doniraju sredstva za izgradnju i postavljanje jedne ili više klupa ili rasvjetnih stubova, a na kojima bi u znak zahvalnosti bile postavljene metalne pločice sa imenom i prezimenom donatora i natpisom "Prijatelj Teslića i Fudbalskog kluba Proleter".