latinica  ћирилица
08/06/2021 |  15:33 ⇒ 15:38 | Autor: RTRS

Gašić-Sorour: Povezivanje turističke privrede Srpske i Egipta

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić razgovarala je danas u Banjaluci sa ambasadorom Arapske Republike Egipat u BiH Јaserom Abdelrahmanom Ali Sorourom, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.
Gašić i Sorour - sastanak (foto: Vlada Republike Srpske) -
Gašić i Sorour - sastanak (foto: Vlada Republike Srpske)

Tema sastanka bilo je povezivanje turističke privrede Republike Srpske i Egipta, sa posebnim osvrtom na mogućnost uvođenja čarter letova iz Banjaluke za egipatska ljetovališta, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Јovanović, direktor Aerodroma Banjaluka Milan Račić, predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić, sekretar Udruženja trgovine i turizma u Privrednoj komori Republike Srpske Dragana Šobot i predstavnici Asocijacije turističkih agencija Republike Srpske Zoran Preradović i Mladen Račić.

Ambasador Sorour je prisutne upoznao sa planiranim aktivnostima iz oblasti turizma koji čini izuzetno važan dio privrede Egipta, s obzirom da ova država posjeduje izuzetne turističke potencijale koji su godinama prepoznati od strane turista iz Srpske, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Republike Srpske iskazali su spremnost da u narednom periodu preduzmu aktivnosti na kreiranju posebnih aranžmana i paketa putem kojih bi ponudu Srpske predstavili na egipatskom tržištu, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu budu organizovane konferencije na kojima će učestvovati predstavnici turističkog sektora Srpske i Egipta, na kojima će biti prezentovane ponude dvije zemlje, te razmotreni konkretni modeli saradnje za naredni period.