latinica  ћирилица
09/06/2021 |  08:56 ⇒ 14:15 | Autor: sputniknews.com

Јokić: Posao nije gotov! (VIDEO)

Nikola Јokić, košarkaš Denver Nagetsa, ispisao je nove strance srpske košarke postavši MVP NBA lige.
Nikola Јokić MVP najjače lige na svijetu (foto: nba.com) -
Nikola Јokić MVP najjače lige na svijetu (foto: nba.com)

Srpski igrač saznao je da je izabran za najkorisnijeg košarkaša tako što je komesar NBA Adam Silver prekinuo sastanak ekipe u Finiksu.

- Izvinite što vam prekidam sastanak, ali imam neke važne vijesti. Čast mi je da proglasim Nikolu Јokića za MVP-ja sezone 2020/2021. Čestitam ti Nikola - rekao je Adam Silver.

      View this post on Instagram

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

Јokiću se na licu pojavio osmijeh i saigrači su odmah krenuli da mu čestitaju. Uslijedio je i zagrljaj sa trenerom Majkom Melounom, a srpskom igraču putem video poziva čestitali su i članovi porodice.

Nikola se i potom obratio saigračima i stručnom štabu.

- Ovo je individualna nagrada, moja je, ali ne bih mogao da dođem do nje bez vas. Vi ste veliki dio ovoga i hvala svima koji se nalazite u ovoj sobi - rekao je Јokić.



Јokić je postao prvi srpski košarkaš u istoriji sa NBA MVP nagradom u rukama, a ispisao je istoriju i američke košarke postavši prvi najkorisniji igrač koji je izabran u drugoj rundi drafta.

Centra iz Sombora su pre sedam godina draftovali Nagetsi sa 41. mjesta, a danas je najbolji igrač na svijetu.

Јokić je imao i poruku za navijače Denvera širom svijeta.

- Pozdrav navijači Denvera, želim svima da vam se zahvalim za podršku koju nam dajete. Putovanje nije gotovo, imamo još mnogo posla da uradimo... Nastavite da navijate za nas i hvala.

​Јokić iza sebe ima nevjerovatnu sezonu u kojoj je odigrao sve 72 utakmice, prosečno bilježivši – 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencija.

Najimpresivnije je to što je srpski igrač predvodio ekipu do trećeg mjesta na Zapadnoj konferenciji, a da je pritom u završnici sezone igrao bez drugog najboljeg igrača ekipe – DŽamala Mareja.

Kao što je i rekao, sezona još nije gotova jer Denver igra polufinale konferencije, što je još jedan podvig za Јokića pošto je oslabljeni tim uspio da dovede do druge runde.

Јokić osvojio 971 glas, a Embid 586

 Tokom glasanja za MVP-a /najkorisnijeg igrača/ NBA sezone srpski reprezentativac Nikola Јokić dobio je 971 glas - u osam slučajeva je stavljen na drugo mjesto, a u jednom na greće.

Na drugim mjestu je košarkaš Filadelfije DŽoel Embid koji je samo u jednom slučaju stavljen na prvo mjesto, u 62 slučaja na drugo, a u 23 na treće mjesto i ukupno je osvojio 586 glasova.

Treći na listi je Stiven Kari kog je pet sportskih novinara stavilo na prvo mjesto, u 23 slučaja bio je na drugom mjestu, u 32 na trećem. Ukupno je dobio 453 glasa.

Među najkorisnijim igračima su i Luka Dončić koji je osvojio 42 glasa, zatim Јanis Antentonkumpo, Kris Pol, Demjan Lilard, prenose sportski portali.

Nikola Јokić, najbolji igrač Denver nagetsa, trenutno predvodi svoj tim u polufinali zapadne konferencije NBA lige protiv Feniks sansa.