latinica  ћирилица
09/06/2021 |  11:04 | Autor: SRNA

Hapšenja u Osijeku

Trojica sudija iz Osijeka, koje je bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić prozvao za korupciju, uhapšena su rano jutros, kao i jedan preduzetnik.

USKOK je potvrdio da su uhapšene četiri osobe među kojima su trojica sudija za koje je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno pravosudno vijeće i odobrilo.

HRT navodi da su uhapšene sudije Darko Krušlin, Zvonko Vekić i Ante Kvesić, te osječki preduzetnik Drago Tadić.

Hapšenje sudije Krušlina potvrdio je njegov advokat Ljubo Pavasović Visković koji je rekao kako očekuje da će tokom dana njegov branjenik biti odveden na ispitivanje u Zagreb.

Kako podsjećaju hrvatski mediji, Mamić je sudije prozivao za primanje mita da bi ga oslobodili na suđenju za izvlačenje novca iz Dinama.

Advokat Anto Nobilo rekao je da je iz činjenice da se državno tužilaštvo odlučilo na hapšenje sudija Županijskog suda u Osijeku proizašlo da su došli do dokaza koji ukazuju na osnovanu sumnju da su te sudije počinili krivično djelo.

"Ta vijest je po meni prava bomba koja će potresti situaciju u pravosuđu", rekao je Nobilo.

Iz policije su naveli da se provodi kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje da su počinila krivična dsjela protiv službene dužnosti.

Krušlin i Vekić su krajem marta suspendovani nakon što je, zbog druženja s odbjeglim Zdravkom Mamićem kojeg su osudili zbog izvlačenja novca iz Dinama, Državno pravosudno vijeće pokrenulo disciplinski postupak protiv njih.