latinica  ћирилица
09/06/2021 |  13:19 ⇒ 17:46 | Autor: RTRS

Kineske kompanije zainteresovane za ulaganje i opremanje zdravstvenih objekata u Srpskoj (VIDEO)

Saradnja Republike Srpske i privrednih kompanija iz Kine dogovorena je nakon sastanka direktora UKC-a, Vlade Đajića i počasnog predsjednika za tehničku i ekonomsku saradnju Kine, Guo Đin Pina.
Vlado Đajić i Guo Đin Pin - Foto: RTRS
Vlado Đajić i Guo Đin PinFoto: RTRS

Đajić je istakao da će ova saradnja, između ostalog, doprinijeti unapređenju zdravstvenog sektora, kao i razvoju privrednog sektora, te otvaranju novih radnih mjesta u Banjaluci, kao i širom Srpske.

- Danas je dogovorena saradnja iz oblasti zdravstva, gdje su kompanije iz Kine zainteresovane za ulaganje i opremanje zdravstvenih objekata, a ono što je bitno za nas, jeste da omoguće edukaciju ljekara u Kini - rekao je on.

Guo Đin Pin, počasni predsjednik CEATEC agencije za tehničku i ekonomsku saradnju Kine i Evrope, želi pomoći razvoju Banjaluke i Srpske, posebno u zdravstvenom sektoru.

- Ovom saradnjom, uključiće se mladi ljudi, doći će do razmjene kadrova između Kine i Republike Srpske. Takođe, vrlo sam srećan što mogu dovesti privrednike iz Kine u Srpsku, da bi otvorili firme, omogućili dobro plaćene poslove i da svi zajedno, pomognemo razvoju Srpske - rekao je on.