latinica  ћирилица
09/06/2021 |  14:18 ⇒ 17:47 | Autor: RTRS

I Vukosavlje pod "pametnim" kamerama (VIDEO)

Opština Vukosavlje je 45. lokalna zajednica u Srpskoj koja će biti pokrivena "pametnim" kamerama, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač nakon potpisivaanja sporazuma o nabavci sedam bezbjednosnih kamera koje će biti postavljene u ovoj opštini radi bezbjednosti građana.
Lukač i Rakić - Foto: SRNA
Lukač i RakićFoto: SRNA

Osnovni cilj postavljanja sedam "pametnih" kamera za video nadozor na magistralnim putevim M-73 i M-14.1 koji prolaze korz Vukosavlje, jeste uspostavljanje boljeg i efikasnijeg sistema zaštite javnih površina, sprečavanje narušavanja javnog reda i mira, te prevencija i otkrivanje počinilaca krivičnih djela.

- Kamere će se nabaviti u svrhu bezbjednosti građana i nadam se da će oni to podržati - rekao je Lukač i dodao da je Vukosavlje jedna od 45 opština Republike Srpske u kojima je MUP do sada potpisao ugovore.

Prema njegovim riječima, iz dosadašnjeg iskustva policije poznato je da uspostavljanje ovakvih sistema nadzora i kontrole, uz pomoć tehničkih sistema i kamera, doprinosi do 50 odsto smanjenju krivičnih djela i prekršaja.

Bezbjednost svih građana u ovoj maloj opštini u kojoj žive sva tri konstitutivna naroda, je na izuzetno visokom nivou zahvaljujući građanima i policiji, zaključeno je na sastanku ministra Lukača sa opštinskim rukovodstvom.

Načelnik opštine Borislav Rakić rekao je da nisu zabilježeni međunacionalni incidenti na čemu treba zahvaliti stanovnicima i policiji u ovoj opštini.

Poslije sastanka, Lukač je sa saradnicma i rukovodstvom ove lokalne zajednice obišao radove na novoj zgradi opštine, koja će biti završena do 8. septembra, Dana opštine.