latinica  ћирилица
09/06/2021 |  16:12 ⇒ 16:14 | Autor: RTRS

Radmanović-Kalabuhov: Situacija u BiH je složena

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igora Kalabuhova, saopšteno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.
Radmanović i Kalabuhov  (Foto:psbih) -
Radmanović i Kalabuhov (Foto:psbih)

Radmanović i Kalabuhov su konstatovali da su odnosi između dvije zemlje dobri i prijateljski, te da je potrebno snažnije raditi na jačanju ekonomske saradnje.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o aktuelnoj situaciji u BiH, za koju je zajednički ocijenjeno da je veoma složena, navodi se u saopštenju.

- Na inicijativu Radmanovića, posebno je analizirana situacija u vezi sa imenovanjem novog visokog predstavnika za BiH. Kalabuhov je pojasnio stav Ruske Federacije i izdvojeno mišljenje o tom pitanju u odnosu na druge države članice Savjeta za implementaciju mira - saopšteno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Kalabuhov je još jednom jasno podvukao stav Ruske Federacije da imenovanje novog visokog predstavnika mora biti potvrđeno u Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija, navodi se u saopštenju.