latinica  ћирилица
09/06/2021 |  16:24 | Autor: SRNA

Vučurović: Rezolucija o Srebrenici usmjerena protiv Srba

Poslanik Demokratskog fronta /DF/ Јovan Vučurović nazvao je Prijedlog rezolucije o Srebrenici, o kojoj danas raspravlja Skupština Crne Gore, provokacija kojom se želi satanizovati srpski narod i proglasiti genocidnim, te poručio da poslanici DF-a za nju neće glasati.
Јovan Vučurović (foto:in4s.net) -
Јovan Vučurović (foto:in4s.net)

Poslanik  Vučurović je pozvao predlagače da povuku ovaj prijedlog, jer to nije akt pomirenja i ujedinjenja, već provokacija.

- Ona je direktno usmjerena protiv srpskog naroda, ali je namijenjena za dnevno-političku upotrebu, jer oni koji stoje iza nje očigledno su više razmišljali o političkih poenima nego o žrtvama, više su razmišljali o podizanju tenzija u društvu da bi podigli posrnule rejtinge. Mene interesuje osnovni cilj ovog teksta, a to je pokušaj satanizacije srpskog naroda - rekao je Vučurović.

U obraćanju u parlamentu Vučurović je istakao da srpski narod nema čega da se stidi ili kaje ili da nosi neki teret, jer je pobjednički i slobodarski narod.

Vučurević je dodao i da je razočaran time što danas u Skupštini nisu predstavnici Vlade jer je na dnevnom redu važna tačka, a trebalo je i da dođu poslanici DPS-a jer se i oni, kako je naveo, kriju iza ovih tema.

- Naš klub neće glasati za ovu rezoluciju jer je svojevrsna provokacija i direktno je usmjerena protiv srpskog naroda. Osuđujem ovaj zločin, ali očekujem da se osudi i zločin nad Srbima - rekao je Vučurović i napomenuo da je rezoluciju predložila politika koja je poražena 30. avgusta 2020. godine.

On je naglasio da nema nikoga u sali Skupštine da nije osudio zločin u Srebrenici, ali zato ima pola poslanika koje nije briga za zločine nad Srbima i koji to ne osuđuju, a slali su svoje predstavnike na proslavu zločinačke akcije "Oluja".