latinica  ћирилица
09/06/2021 |  17:55 ⇒ 17:59 | Autor: SRNA

U Dobrom Polju služen parastos za borce Gatačke brigade

Kod spomenika u Dobrom Polju u opštini Kalinovik danas je služen parastos za 17 boraca slavne Gatačke brigade poginulih na kalinovačko-trnovačkom ratištu braneći otadžbinu, a čija žrtva, kako je istaknuto, ne smije biti zaboravljena.
Kalinovik - parastos - Foto: SRNA
Kalinovik - parastosFoto: SRNA

Iz opštine Gacko su saopštili da je u Dobrom Polju obilježeno 28 godina od stradanja pripadnika Gatačke brigade, te ističu da je ovo jedan od najvažnijih iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata.

Porodice poginulih prisjetile su se najdražih u prisustvu mnogobrojnog naroda i sa mnogo emocija.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Gacko Aleksa Slijepčević smatra veoma važnim da se na ovaj način sjećaju onih koji su život dali da bi se danas živjelo u slobodi.

- Prisjećamo se velikih stradanja najhrabrijih, koji su živote ugradili u temelje Republike Srpske i to ne smijemo nikada zaboraviti - rekao je Slijepčević.

On je podsjetio da je 2015. godine u znak zahvalnosti podignut spomenik za 17 boraca Gatačke brigade stradalih na ovom ratištu.

Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković istakao je da su oni prije 28 godina živote položili na braniku otadžbine za slobodu i Republiku Srpsku.

- Nikada ne treba zaboraviti žrtvu koju su podnijeli - poručio je Milinković i naglasio da je veoma bitna kultura sjećanja na borce otadžbinskog rata, pogotovo na poginule, kojih će se uvijek sjećati i gajiti kult borca otadžbinskog rata.

On je zahvalio svima koji su ostavili obaveze da bi danas bili u Dobrom Polju, te naglasio da je to samo još jedan dokaz da treba poštovati i ne zaboravljati važna mjesta i događaje.

Pored Milinkovića, parastosu su pristovali načelnici opština Kalinovik i Trnovo Radomir Sladoje i Dragomir Gagović, te zamjenik načelnika opštine i predsjednik Skupštine opštine Gacko Siniša Mandić i Rajko Papović.