latinica  ћирилица
09/06/2021 |  18:27 | Autor: SRNA

Višković: Epidemiološka situacija stabilna

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je epidemiološka situacija u Srpskoj stabilna, a proces vakcinacije ide zacrtanim tokom.
Radovan Višković - Foto: SRNA
Radovan ViškovićFoto: SRNA

- Virus korona nas je u proteklih godinu dana sputao u nekim našim namjerama. Svi se nadamo da ćemo u narednom periodu da se vratimo u okvire u kojima smo živjeli prije izbijanja epidemije - rekao je Višković na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Na novinarsko pitanje o Domu za stara lica u Ljubinju, za koji je Vlada Republike Srpske 2018. godine izdvojila tri miliona KM, Višković je naveo da je riječ o objektu koji je renoviran.

- Trebao je da bude u funkciji kao dom za stara lica, a onda je epidemija virusa korona to sve zaustavila. Čak je u jednom trenutku bilo razmišljanje da to bude rezervni kovid objekat za područje Hercegovine - rekao je Višković i dodao da će u narednom periodu biti odlučeno u koje svrhe će biti upotrebljen taj objekat.

Na pitanje da prokomentariše ideju o tome da se Dan Republike Srpske obilježava 15. februara, Višković je istakao da su to spekulacije i da Dan Republike ostaje 9. januar.

- Sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom sam svaki dan i nisam čuo za tu ideju. Dan Republike je 9. januar i on ostaje, a ne bih trošio vrijeme na spekulacije. Dovoljno smo podnijeli kritika i prijetnji vezano za 9. januar i nikad niko neće osporiti da je taj dan - Dan Republike Srpske - rekao je Višković.