latinica  ћирилица
09/06/2021 |  18:49 ⇒ 19:13 | Autor: RTRS

Podrška Vlade projektima koji poboljšavaju kvalitet života

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić razgovarali su danas u Istočnom Sarajevu o nastavku vladine podrške projektima koji će donijeti dobrobit stanovnicima Istočnog Sarajeva.
Višković i Ćosić - sastanak (Foto:vlada.rs) -
Višković i Ćosić - sastanak (Foto:vlada.rs)

Posjetio je i Univerzitet u Istočnom Sarajevu gdje je sa rektorom ovog Univerziteta razgovarao o novoj zgradi Rektorata.

Studentski dom, zgrada Rektorata i Muzičke akademije , zgrada Fakulteta za fizičku kulturu su projekti koji treba da poboljšaju kvalitet života građana Istočnog Sarajeva.

Višković je istakao da će tender za izgradnju ovih objekata pustiti u proceduru čim se pripremi projektno-tehnička dokumentacija za ovaj veliki projekat koji će ići u međunarodni javni poziv, zbog čega se neće moći odabrati izvođač radova prije kraja septembra.

Infrakstrukturni projekti na Јahorini u znatnoj mjeri utiču na razvoj grada. Radi se i na rehabilitaciji magistarlnog puta od pala do bistirce, ističe Višković.

Gradonačelnik Ljubiša Ćosić se zahvalio premijeru Viškoviću jer je podržao i dva bitna sportska događaja u Istočnom Sarajevu – Evropsko prvenstvo u boksu i Svjetsko prvenstvo u biciklizmu, koji će biti održani u avgustu i oktobru.

- Razgovarali smo i o drugim brojnim projektima i dogovorili se da opštine u sastavu grada budu rađeni u saradnji sa Vladom - rekao je Ćosić.

Јedna od gradskih opština, Istočno Novo Sarajevo, iskazala je potrebu za još jednom osnovnom školom zbog rasta broja stanovnika i učenika. Premijer Višković je obećao podršku Vlade,a na lokalnoj vlasti ostao je zadatak da odredi lokaciju.