latinica  ћирилица
09/06/2021 |  19:16 ⇒ 10/06/2021 | 07:31 | Autor: RTRS

Dodik: Presuda Mladiću ismijavanje prava i pravde (VIDEO)

Kriviti čovjeka koji je bio daleko od mjesta događaja, i nije mogao uticati na događaje, ismijava pravo i pravdu, istakao je Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

- Svijet je učinio sve da degradira naše političke i vojne predstavnike sve ih optuživši, a nama zabranivši da se bavimo njihovim životima, da im pomažemo i mnogo čega drugog - naglasio je Dodik.

Povezao je suđenja Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću.  

- Mogao sam da to ne uradim, ali sam pristao da budem svjedok odbrane u predmetima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, za koje smatram da nisu imali fer procese i da su bili usmjereni isključivo na satanizaciji Srba. Stao sam u odbranu ciljeva naše Republike, i nisam imao nikakvui dilemu, uradio sam sve što je trebalo, a to što su me stigle poslije toga sankcije,to je najmanje važno - istakao je Dodik.

Dodik je poručio da je suđenje i presuda Ratku Mladiću daleko od onoga zašto se zalaže civilizovani i demokratski svijet.

- Imate hrvatske i bošnjačke generale ogrezle u zločinu, i oni ovu presudu gledaju iz svojih kuća. Nažalost, svijet tako funkcioniše i ako se sami ne odbranimo, neće nam niko pomoći, budite sigurni u to - zaključio je Dodik.

Pogledajte cijeli razgovor: