latinica  ћирилица
09/06/2021 |  19:17 ⇒ 19:34 | Autor: RTRS

Darko Mladić: Za zločine nad Srbima nema međunarodne pravde (FOTO/VIDEO)

Srpski narod zna šta je sve dao da se stvori Republika Srpska i niko njima ne treba da kaže koliko smo preskupo platili cijenu svoje slobode, ne samo u ovom nego i u prethodnim ratovima, izjavio je za RTRS Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića.
Darko Mladić - Foto: RTRS
Darko MladićFoto: RTRS

Dan nakon što je bivši komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić osuđen na kaznu doživotnog zatvora, poručio je preko svog sina Darka da tamo gdje su bila Vojska Republike Srpske i on, nije bilo ponovo jama, ni srpskih stratišta iako su, kaže, bila planirana.

- Tamo gdje nas nije bilo ubijali su nas i nekažnjeno. Sad možemo slobodno da kažemo da zločini nad srpskim narodom nisu kažnjeni ni u ovom ratu, kao ni u prethodnim ratovima – izjavio je Darko.

Darko je poručio da se njegov otac sjetio kako je u Brodu ustaška vlast držala u zarobljeništvu 2.500 žena i djece.

- Rađeni su stravični zločini, silovanja, ubistva i pitao me je da li je moguće da niko za to nije odgovarao iako se zna ko su počinioci. Ali izgleda da za zločine nad Srbima nema međunarodne pravde - naglasio je Darko.

Darko Mladić (Foto: RTRS)

Tokom posjete, Ratko je želio da svom sinu pokloni prsten koji je nosio na suđenju kako bi ga dobili njegovi unuci. Iako su tražili dozvolu, bivši komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske nije to mogao da učini ni preko stražara.