latinica  ћирилица
10/06/2021 |  10:05 ⇒ 13:19 | Autor: RTRS

Tegeltija na Samitu u Tirani; Sastanak sa Ramom (FOTO)

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija učestvuje na Samitu u Tirani, zajedno sa liderima zemalja zapadnog Balkana i evropskim komesarom za susjedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem.
Samit u Tirani - Foto: RTRS
Samit u TiraniFoto: RTRS

Samitu je prethodio sastanak Tegeltije i premijera Albanije Edija Rame.

Tegeltija i Rama razgovarali su o aktuelnim političkim i ekonomskim temama sa posebnim osvrtom na proces evropskih integracija, regionalne saradnje i unapređenje blateralne saradnje u oblastima od obostranog interesa.

Tegeltija i Rama (Foto: RTRS)

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o izazovima sa kojima se susreću zemlje zapadnog Balkana izazvanim pandemijom virusa korona, te zajednički ukazali na prednosti zajedničkog regionalnog tržišta kao nezaobilaznog faktora na putu ka EU.

Ovom prilikom je ocijenjeno da će budući zajednički projekti, posebno u oblasti povezanosti, značajno doprinijeti razvoju međusobne privredne saradnje, te olakšati promet ljudi i roba, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Samit u Tirani (Foto: RTRS)

Na Samitu u Tirani razgovara se o povezanosti na zapadnom Balkanu i podršci Evropske unije regionu u suzbijanju ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom kovida 19.