latinica  ћирилица
10/06/2021 |  11:49 ⇒ 12:30 | Autor: RTRS

Istočno Novo Sarajevo proslavlja Spasovdan (VIDEO)

Opština Istočno Novo Sarajevo proslavlja krsnu slavu - Spasovdan. Tim povodom predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku građanima i rukovodstvu opštine.
Istočno Novo Sarajevo proslavlja Spasovdan - Foto: RTRS
Istočno Novo Sarajevo proslavlja SpasovdanFoto: RTRS

U hramu Svetog velikomučenika Georgija na Vracama služena je liturgija, nakon koje je upriličena litija u porti hrama.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Јovan Katić izjavio je da je ovo svečan dan za opštinsku upravu i sve stanovnike ove lokalne zajednice.

- Ovo je naš zaštitnik koji nas okuplja ovdje u hramu u našoj opštini. Јoš veći je simbol što je Povelju, najveće priznanje opštine Istočno Novo Sarajevo, dobio baš ovaj hram koji je nastao i rastao zajedno sa ovom lokalnom zajednicom - istakao je Katić.

Predsjednik Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak zahvalio je Katiću, ali i njegovom prethodniku Ljubiši Ćosiću, ističući da su napravili velike pomake kada je riječ o stvaranju boljih uslova za život stanovnika ove lokalne zajednice.

- Ima projekata koji su započeti i koji će se završavati u ovoj godini, ali akcenat bi trebalo staviti na otvaranje nekih proizvodnih organizacija gdje bi se zaposlili naši, prvenstveno demobilisani borci, ali i djeca poginulih boraca - rekao je Tuševljak.

Rukovodstvo opštine položiće vijence i odati počast poginulim borcima ispred spomenika "Slava srpskom borcu".

Povodom slave Istočnog Novog Sarajeva, sinoć je održana svečana akademija i otvorena novoizgrađena sportska dvorana koja ispunjava sve evropske standarde za dvoranske sportove i predstavlja ponos i opštine i grada Istočno Sarajevo.