latinica  ћирилица
10/06/2021 |  12:56 ⇒ 15:41 | Autor: SRNA

Vučić: Govor u UN pun mržnje prema Srbima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su neki koristili presudu generalu Ratku Mladiću da bi govorili o tome kako treba zaustaviti Srbiju, kritikovao je nazivanje Srba u BiH "bosanskim Srbima", a za jednog od predstavnika iz regiona u UN je rekao da je govorio pun mržnje prema Srbima.
Aleksandar Vučić (Foto: Instagram) -
Aleksandar Vučić (Foto: Instagram)

- Taj čovjek je sve vrijeme pun mržnje govorio o našem narodu i to o ljudima koji žive u njegovoj zemlji! Da prosto ne povjerujete. Pa šta onda da očekujete od tih ljudi, šta onda tražite od tih ljudi? - rekao je Vučić novinarima u Јagodini.

Predsjednik Srbije kritikovao je nazivanje Srba u BiH "bosanskim Srbima" u obraćanjima na sjednici Savjeta bezbjednosti UN.

- Nisu to nikakvi bosanski, kao što ne postoje ni hrvatski Srbi. To su Srbi. Јer ni mi ne kažemo ovdje srpski Hrvati ni srpski Bošnjaci. Nikad to od mene niste čuli - napomenuo je Vučić.

On je primijetio da samo Srbi nemaju pravo da budu ni Srbi, ali da sada ide nova faza borbe u Briselu, gdje predstoji nastavak pregovora o Kosovu i Metohiji.

- Ono što mora da bude stalna faza to je da ne razmišljamo o sukobima, da odgovorimo kada smo primorani, da razmišljamo o miru, stabilnosti i da gledamo naprijed, u budućnost i kako da otvaramo fabrike - rekao je Vučić.

On je ocijenio da su neki presudu generalu Mladiću koristili ne da bi govorili o prošlosti, već da bi prije svega govorili o budućnosti u kojoj treba da se zaustavi Srbija.

Vučić je istakao da će nove fabrike biti pobjeda srpskog naroda i svijest da svojim radom, posvećenosti, marljivošću i entuzijazmom može da mijenja budućnost.

- Ako neko misli da je moguće ići naprijed i govoriti o pomirenju tako što ćete da stigmatizujete cijeli narod, pri tom nerijetko zaboravljajući činjenice i urpkos činjenicama, onda u tome nema rješenja - zaključio je Vučić.

Predsjednik Srbije prisustvovao je danas u Јagodini otvaranju fabrike njemačke kompanije Fišer automotiv sistem, u kojoj će se proizvoditi auto dijelovi i dodatna oprema za automobile visoke klase.

Investicija Fišera vrijedna je oko 40 miliona evra, a u proizvodnoj hali površine 8.000 kvadratnih metara radiće 350 zaposlenih. Isti investitor najavio je i da bi u Јagodini trebalo da otvori i fabriku tiplova.

Ta kompanija svoje fabrike ima još u Njemačkoj, SAD, Kini i Češkoj gdje zapošljava oko 5.200 radnika.