latinica  ћирилица
10/06/2021 |  16:28 ⇒ 16:33 | Autor: RTRS

UO KSRS: Čolan i KS BiH nastavljaju sa destruktivnim potezima

Košarkaški savez BiH na čelu sa sekretarom Amerom Čolanom nastavlja sa svojim destruktivnim potezima po košarku u BiH, saopštio je danas Upravni odbor Košarkaškog saveza Republike Srpske.
Košarkaški savez Republike Srpske - Foto: RTRS
Košarkaški savez Republike SrpskeFoto: RTRS

Saopštenje za javnost Upravnog odbora KSRS prenosimo u cijelosti: 

Košarkaški savez BiH na čelu sa sekretarom gospodinom Čolanom nastavlja sa svojim destruktivnim potezima po košarku u ovoj zemlji.

Umjesto da upozorenja i primjedbe koje smo ranije iznijeli shvati kao znak za otvaranje dijaloga KS BiH, generalni sekretar pokazuje još veće nerazumijevanje tako što pokušava da kazni klubove koji se nisu povinovali njegovim zahtjevima.

Savez je tu da služi klubovima, da radi u najboljem interesu igrača i košarkaške zajednice, a ne da donosi odluke napamet jer na taj način savez postaje svrha sam sebi. Apeli klubova su morali biti saslušani i uvaženi prije nego što je, mimo volje klubova, odlučeno da se organizuje finalni turniri, naročito jer se je pet od šest ekipa izjasnilo da ne želi igrati na njemu.

Mi još jednom apelujemo na sve strane da zajednički otvorimo dijalog o reorganizaciji saveza i ustrojavanju po uzoru na državnu strukturu, kako bi smanjili mogućnost manipulacije i pojačali kontrolu nad radom saveza.

U suprotnom, bićemo prinuđeni da zaštitimo naše klubove, igrače i mlade talente i organizujemo sopstvenu ligu gdje ćemo moći na najbolji način da doprinesemo razvoju košarke u Republici Srpskoj, koja je do sada najviše doprinijela regionalnoj prepoznatljivosti i rezultatima klubova iz BiH.

KS BiH nam je do sada bio samo kamen spoticanja, a da li su zato u pitanju lični interesi generalnog sekretara ili opšti organizacioni amaterizam, to još uvijek nije jasno, mada to u krajnjoj liniji nije ni bitno. Bitno je - zaustaviti rasulo u savezu i početi sa ozbiljnim radom.

U svakom slučaju, nadamo se da će ovaj apel biti shvaćen ozbiljno, i da ćemo uskoro biti u mogućnosti da pregovaramo o funkcionalnijim modelima organizovanja saveza i košarke u našoj zemlji.