latinica  ћирилица
10/06/2021 |  16:55 | Autor: SRNA

"Čast otadžbine": Na rušenje međunarodnog prava odgovoriti još većim srpskim jedinstvom

Udruženje "Čast otadžbine" ocijenilo je da presuda ratnom komandantu VRS generalu Ratku Mladiću potvrđuje da je srušeno međunarodno pravo i pravda, a da međunarodni sudovi sude onako kako im nametnu SAD, Velika Britanija i Njemačka i poručilo da iza svega stoji namjera da se ukine Republika Srpska, na što Srbi moraju da odgovore još većim jedinstvom.
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com) -
Udruženje Čast otadžbine (foto: facebook.com)

- Umjesto da pomognu u rješavanju srpskog nacionalnog pitanja i tako obezbijede trajan mir među balkanskim narodima, oni mobilišu sve snage i sredstva da potpuno razbiju srpski nacion na Balkanu, a srpske zemlje svedu na beogradski pašaluk - poručeno je iz Udruženja.

Konstatovano je da na taj način žele da naprave "mit o genocidu u Srebrenici koji se nije desio i dokažu da je Republika Srpska genocidna tvorevina".

Iz Udruženja je ocijenjeno da je cijelo suđenje generalu Mladiću bilo farsa, ili kako je to nakon presude rekao njegov sin Darko, "pokretni cirkus", što potvrđuje sudija Nijamba, koja je imala suprotno mišljenje od ostatka Žalbenog vijeća i čiji je stav da je general nevino osuđen.

Bivši oficiri VRS okupljeni u Udruženje su poručili su da ovom presudom general Mladić ide u legendu da će ga pamtiti i ponositi se njegovim djelima.

- On je stao rame uz rame sa našim slavnim vojvodama Putnikom, Mišićem, Stepanovićem i drugim. Glavni tužilac rezidualnog mehanizma Serž Bramerc nam poručuje da je glorifikacija ratnih kriminalaca "posljednji stepen genocida". On hoće da Srbima zabrani pravo na mišljenje i vlastiti stav pa poziva UN na hitnu akciju. Traži da se nezakonito predaju sudu neki članovi SRS koji ne poštuju Haški sud - navode iz Udruženja.

Oni su poručili Bramercu da general Mladić nije kriminalac već srpski heroj i legenda a da je on sam /Bramerc/ najveća uvreda tom političkom sudu.

- Ukoliko budeš hapsio sve one Srbe koji veličaju generala Mladića i koji ne poštuju tvoj sud, nećeš imati prostora gde da ih smjestiš. Međutim, tebi je najvažnije da sebi obezbediš i dalje unosan posao tužioca a na tragediji srpskog naroda - naglasili su iz Udruženja.

Reagujući na izjavu premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija nakon presude da je vrijeme Srbija i Republika Srpska prestanu negirati genocid u BiH i na Kosovu i Metohiji iz Udruženja su mu poručili da bi, da je kojim slučajem završio neku kvalitetnu školu, znao da genocid nije ubistvo nekoliko stotina do zuba naoružanih neprijateljskih vojnika, a da jeste genocid, protjerivanje preko 250.000 Srba sa Kosova.

- Naravno, genocid su napravili NATO i OVK. DŽozef Bajden se takođe složio sa zapadnom propagandom i izjavio "da istorijska presuda Mladiću pokazuje da će oni koji čine stravične zločine odgovarati". Svako pravilo ima svoje izuzetke pa i ovo - navedeno je u saopštenju.

Ukazano je da niko od Amerikanaca nije odgovarao za genocid nad Indijancima, i zbog izazivanja nuklearne katastrofe i stotine hiljada mrtvih u Hirošimi i Nagasakiju, zbog genocida u Vijetnamu, Kambodži i drugim afričkim zemljama.

- Napadi na Mladića su u stvari napadi na srpski narod jer time žele da se zaboravi necivilizacijsko delovanje NATO-a i zapadnih zemalja pri napadu na Srbiju i Republiku Srpsku. Smatramo da svakom Srbinu i poštenem građaninu Srbije i Republike Srpske imponuje obraćanje Aleksandra Vučića i Milorada Dodika Savjetu bezbjednosti UN, koji su dokazali celom svetu da Srbija i Republika Srpska poštuju i sprovode odluke UN a da to ne čine vodeće zapadne sile - naglašeno je iz Udruženja.

Poručeno je da srpski narod mora da shvati da dolaze teška vremena za Srbiju a posebno za Republiku Srpsku jer je cilj da Srpska nestane te stoga toliko potenciraju zločin u Srebrenici kao genocid.

- Srbe može jedino spasiti jedinstvo Srba, patriotizam i državotvornost. Potrebno je ostvariti još veće jedinstvo Srbije i Republike Srpske - zaključeno je u saopštenju Udruženja "Čast otadžbine".